Окупанти "націоналізують" бази відпочинку та влаштовують там казарми й госпіталі – мер Мелітополя

Російські окупанти відбирають нерухомість на узбережжі під свої потреби, повідомив Федоров
Фото: EPA
У Мелітопольському районі Запорізької області окупанти "націоналізували" щонайменше 1,5 тис. приватних об'єктів, а узбережжя Азовського моря перетворюють на суцільну військову базу. Про це заявив мер окупованого Мелітополя Іван Федоров під час телемарафону, відео він опублікував у Telegram.

Це стосується зокрема баз відпочинку, готельних комплексів та санаторіїв на Азовському узбережжі. Федоров порадив власникам таких об'єктів звертатися до силових структур України, щоб зафіксувати ці факти і згодом мати можливість одержати компенсацію.

Федоров зазначив, що все узбережжя з курортної зони перетворилося на військову базу.

Зокрема, у Кирилівці бази відпочинку перетворили на казарми та місця дислокації ворожої військової техніки. У Бердянську більшість баз відпочинку переобладнано під центри реабілітації та госпіталі для російських військових, сказав Федоров.

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого 2022 року після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Обласний центр Запоріжжя окупанти не змогли взяти. Тому вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої частини Запорізької області і проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ.