Окупанти обстріляли Краматорськ із РСЗВ "Смерч", у місті серйозні руйнування – мер. Відео

Краматорськ другий день обстрілюють із РСЗВ "Смерч"
Фото: Олександр Гончаренко / Facebook
Російські окупанти 3 липня обстріляли Краматорськ із ракетних систем залпового вогню "Смерч", за попередньою інформацією, загиблих немає. Про це повідомив у Facebook мер міста Олександр Гончаренко.

"Другий день окупанти б'ють із РСЗВ "Смерч" по Краматорську. Нищать цивільну інфраструктуру та гатять по мирному населенню. Попередньо без жертв, але є серйозні руйнування", – написав Гончаренко.

Він опублікував фото снарядів і повідомив, що працює вибухотехнічна служба.

"Знаходьтеся ближче до укриттів, не нехтуйте сигналами тривоги!" – закликав мер.

Скріншот: Олександр Гончаренко / Facebook

Пресслужба Донецької обладміністрації уточнила в YouTube, що обстріл був сьогодні вранці, по місту вдарили трьома ракетами. Одна з них зруйнувала готельно-житловий комплекс. Ще дві – частинв дороги у житловому районі.

Відео: Донецька облдержадміністрація / YouTube

Увечері 2 липня окупанти також обстрілювали Краматорськ зі "Смерчів". Два снаряди не розірвалися, ніхто не постраждав.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

Зеленський говорив, що наступ Росії на Донбасі може зробити цей регіон безлюдним.

У МВС України вважають, що захопити Донецьку область окупантам буде "набагато складніше", ніж Луганську. "Там є, по суті, дві фортеці – Слов'янськ і Краматорськ, особливо Краматорськ. Тому не думаю, що це так просто", – наголосив в інтерв'ю, опублікованому 2 липня, радник глави МВС Вадим Денисенко.