Окупанти обстріляли в Харкові церкву УПЦ МП, у ній ховалися мирні жителі

У храмі вибито всі вікна та двері
Фото: Харьковская Епархия Украинской Православной Церкви / Facebook
У ніч проти 18 квітня російські окупаційні війська обстріляли в Харкові храм Преображення Господнього. Про це у Facebook повідомила єпархія Української православної церкви Московського патріархату.

"У храмі вибито всі вікна та двері, пошкоджено будівлю недільної школи. Серед парафіян та харків'ян, які ховаються у храмі, ніхто не постраждав", – зазначили в пості.

У єпархії додали, що це вже не перший обстріл храму від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Храм Преображення Господнього розташований у житловому масиві Салтівки, який окупанти обстрілюють із першого дня повномасштабної війни.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Міністерство культури та інформаційної політики 25 березня повідомило, що окупанти за місяць, який минув після вторгнення, пошкодили 59 споруд духовного призначення у восьми областях України: Київській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумській, Харківській та Чернігівській.

28 березня від обстрілу було пошкоджено ще два храми – жіночий монастир на честь ікони Божої матері "Услишательниця" в Київській області та Успенський Миколо-Василівський монастир під Волновахою в Донецькій області.