Окупанти обстріляли з "Градів" житлові квартали Авдіївки – ОВА

Окупанти обстріляли Авдіївку 25 січня
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram
Російські окупанти 25 січня обстріляли Авдіївку Донецької області. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Telegram.

За словами Кириленка, пошкоджено багатоповерхівку.

"Сьогодні вдень росіяни завдали чергового удару по житлових кварталах Авдіївки з "Градів"  місто потерпає від обстрілів щодня і вже фактично знищене вщент. Авдіївка вже дев'ятий рік залишається нашим форпостом на донецькому напрямку, а з початку повномасштабного вторгнення перебуває під беззупинним вогнем", – написав він.

Голова ОВА закликав усіх цивільних, яких не залучено до роботи критичної інфраструктури, покинути місто.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року, про вторгнення оголосив президент РФ Володимир Путін. У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської і Харківської областей.

Наразі найінтенсивніші бої тривають на Донбасі, зокрема в районі Бахмута Донецької області та біля Кремінної Луганської області. 24 січня Генштаб повідомляв, що РФ і надалі веде наступальні дії на бахмутському напрямку і що окупанти зазнають численних втрат.