Окупанти обстрілювали Сумську область увесь вечір 6 червня і сьогодні вранці, почалися пожежі – ОВА

Унаслідок ранкового обстрілу в місті Середина-Буда почалися пожежі
Фото: Дмитро Живицький (Dmytro Zhyvytskyy) / Telegram
Російські окупаційні війська обстрілювали громади Сумської області увечері 6 червня та вранці 7 червня. Про це у Telegram повідомив голова Сумської обласної державної (військової) адміністрації Дмитро Живицький.

За інформацією Живицького, вчора ввечері в період із 18.30 до 20.00 по Великописарівській, Хотінській та Ворожбянській громадах було завдано приблизно 40 ударів із мінометів та артилерії. Жертв немає.

Зранку окупанти обстріляли одне з найбільших міст Шосткинського району – Середину-Буду, розповів голова ОВА.

"Обстріл почався близько 5.00, було сім пострілів із міномета, і за ним відкрили й артилерійський вогонь. Щонайменше шість будинків, господарча споруда та гараж пошкоджені, вирують пожежі. Пошкоджена також і лінія електропередач", – повідомив Живицький.

За попередніми даними, жертв та постраждалих серед місцевого населення немає.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Сумської області було окуповано після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військовослужбовці РФ продовжують обстрілювати Чернігівську та Сумську області з російської території.

За даними Живицького, окупанти обстрілюють і свої території – 6 червня під удар потрапило селище Тьоткіно в Курській області РФ.