Окупанти перемістили особовий склад, згорнули блокпости та комендатуру у Кам'янці Запорізької області – Генштаб ЗСУ

Противник згорнув блокпости у населеному пункті Кам'янка, зазначили у Генштабі ЗСУ
Фото: EPA
Серед особового складу російських окупаційних військ на тимчасово захопленій території Запорізької області фіксують низький рівень морально-психологічного стану.

Про це 4 листопада у вечірньому зведенні, яке опублікували у Facebook, проінформував Генштаб Збройних сил України (ЗСУ).

"За наявною інформацією, у населеному пункті Кам'янка Запорізької області противник перемістив особовий склад своїх підрозділів, згорнув блокпости та комендатуру, – ідеться у повідомленні. – Відзначається низький рівень морально-психологічного стану особового складу ворожих підрозділів, що знаходяться у Запорізькій області. Це наслідки незадовільних умов утримання, поганого екіпірування, постійної затримки і неповних виплат грошового забезпечення, а також зневажливого ставлення військового керівництва до підлеглих".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. Обласний центр (Запоріжжя) окупанти не зуміли взяти. Тому вони вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої Запорізької області й проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході країни. Звільнили тисячі квадратних кілометрів території України. Поступове просування ЗСУ триває.