Окупанти повісили чоловіка з проукраїнською позицією в Луганській області – ОВА

Окупанти стратили чоловіка в його рідній Нижній Дуванці, розповів голова Луганської ОВА
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)
Російські окупанти повісили чоловіка з проукраїнською позицією в тимчасово захопленому ними Сватівському районі Луганської області.

Про це 24 травня у Facebook повідомив голова ОВА Артем Лисогор.

"Російські нелюди постійно тиснули на нього і тягали на допити. Хотіли зламати. Однак сватівчанин не змінював власних поглядів і чекав на визволення. Стратили його в рідній Нижній Дуванці", – написав керівник ОВА.

За словами Лисогора, під час деокупації територій області проводитимуть "ретельні стабілізаційні заходи".

"Запевняю, що кожного ката і колаборанта покарання знайде! А якщо не загинуть на полі бою чи від куль власних загороджувальних загонів і встигнуть втекти – щодня просинатимуться у страху", – зазначив голова Луганської ОВА.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. Після широкомасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року окупанти захопили майже всю Луганську область. Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході країни.

Станом на 4 грудня в Луганській області було деокуповано 13 населених пунктів, розповідав тодішній голова ОВА Сергій Гайдай. 16 березня 2023 року Гайдай повідомив, що під контролем України наразі до 5% території Луганської області.