Окупанти й далі нарощують військове угруповання в Україні – Маляр

Маляр розповіла про зміни у складі військ РФ
Фото: armyinform.com.ua

Командування РФ посилює угруповання військ на території України, переміщуючи мобілізованих із полігонів Росії та Білорусі до зони ведення бойових дій і прикордонних районів. Про це повідомила 12 січня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр під час брифінгу в Military Media Center, який транслювали на YouTube-каналі Військового телебачення України.

Окупанти й далі зосереджують основні зусилля в Донецькій області. Високу активність ворога фіксують на бахмутському, лиманському та авдіївському напрямках, розповіла Маляр.

За її словами, станом на 10 січня у складі російських окупаційних військ з урахуванням оперативного резерву діяло приблизно 280 формувань, тоді як минулого тижня їх було 250.

Також росіяни проводять ротацію підрозділів у складі регіонального угруповання військ на території Білорусі.

Ситуація в районах ведення бойових дій залишається складною. За умов відсутності необхідної кількості технічно готової бойової техніки, Кремль активно використовує людський ресурс для досягнення успіхів на полі бою, зазначила Маляр.

Контекст:

Генеральний штаб ЗСУ цієї зими регулярно повідомляє, що противник зосередив зусилля на наступі на лиманському, бахмутському та авдіївському напрямках у Донецькій області.

Українські військові від початку повномасштабного вторгнення РФ знищили, за даними станом на 21 січня, приблизно 113 390 російських окупантів.