Окупанти продовжують спроби наступу на Донбасі – Генштаб ЗСУ

Українські військові відбивають атаки росіян
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Російські окупанти здійснили низку спроб наступальних і штурмових дій на сході України, частину з них ЗСУ відбили, на деяких напрямках бої тривають. Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 16 серпня.

На краматорському напрямку ворог продовжував обстріли з артилерії різних типів поблизу Краматорська, Спірного та Івано-Дар'ївки.

"Ворог веде наступ у напрямку Лисичанський нафтопереробний завод – Івано-Дар'ївка, бойові дії тривають", – зазначили в Генштабі.

На бахмутському напрямку противник обстрілював із танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Соледар, Шуми, Білогорівка, Костянтинівка, Яковлівка та Зайцеве.

Російські підрозділи вели наступальні та штурмові дії в напрямках Володимирівка – Бахмутське і Стряпівка – Соледар. Тут українські воїни зупинили й відкинули окупантів назад. На напрямках Покровське – Бахмутське та Горлівка – Залізне бойові дії тривають.

На авдіївському напрямку ворог обстрілював зі ствольної артилерії райони Красногорівки, Спартака та Невельського. Веде наступ у напрямку Старомихайлівка – Невельське, бойові дії тривають.

На новопавлівському і запорізькому напрямках зафіксовано обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах низки населених пунктів. Окупанти ведуть наступальні та штурмові дії в напрямку Солодке – Новомихайлівка, мають частковий успіх, бойові дії тривають.

"На сіверському напрямку противник продовжує утримувати підрозділи збройних сил Російської Федерації у прикордонних районах Брянської та Курської областей із метою сковування дій підрозділів сил оборони", – ідеться у зведенні. Ворог обстріляв з артилерії райони Чернігівської та Сумської областей.

На харківському напрямку окупанти використали ствольну і реактивну артилерію неподалік Костянтинівки, Ртищівки, Соснівки, Питомника та Руських Тишків.

На слов'янському напрямку росіяни вели вогонь біля Грушувахи та Вірнопілля. Підрозділи противника вживають заходів щодо поліпшення логістичного забезпечення в цьому напрямку.

На південнобузькому напрямку противник, окрім обстрілів із танків та артилерії вздовж лінії бойового зіткнення, використав армійську і штурмову авіацію неподалік Білої Криниці, Андріївки та Лозового.

"Спроба покращити тактичне положення штурмовими діями за напрямом Зелений Гай – Новогригорівка завершилася для ворога значними втратами та відступом", – додали в Генштабі.

У готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування "Калібр".

На волинському і поліському напрямках ситуація – без суттєвих змін. Білоруські військові проводять тренування зі зв'язку. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів із території цієї країни.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня Збройні сили України вигнали російські війська з північних областей країни. Наразі бої точаться на Донбасі, у Харківській області та південній частині України.