Окупанти просять допомоги у Червоного Хреста через контрнаступ ЗСУ – розвідка України

Російські окупанти вимагають вивести їх з території України після атаки ЗСУ, зазначили у ГУР Міноборони
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Контрнаступ Збройних сил України (ЗСУ) змушує російських окупантів просити допомоги у Червоного Хреста.

Про це 9 вересня у Facebook проінформувало Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України.

Зазначають, що через атаку сил оборони України на кількох напрямках окупанти шукають способів безпечного виходу з бойових дій і ймовірних оточень.

"Рашисти з 202-го окремого мотострілецького полку, що знаходяться у Харківській області, відійшли з позицій і перемістилися у найближчу лісосмугу. Підрозділ залишився без командирів і зв'язку. Наразі телефонують рідним із проханнями зв'язатися з командуванням і з'ясувати, куди їм рухатися далі, – ідеться у повідомленні. – Деякі з них просять дружин звертатися на гарячі лінії міністерства оборони Росії і Червоного Хреста з вимогою вивести їх із території України".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк 29 серпня повідомила, що ЗСУ на півдні України розпочали наступальні дії за багатьма напрямками. Після цього, 4 вересня, стало відомо про звільнення селища Високопілля у Херсонській області.

Як зазначає Reuters, наступ на півдні України обговорювали кілька тижнів, але подробиці про те, що там відбувається, "мізерні". Наступ у Харківській області агентство називає "несподіваним", але наголошує, що саме там Україна досягла деяких із найзначніших успіхів.

8 вересня президент України Володимир Зеленський офіційно повідомив про звільнення силами оборони України від російських окупантів Балаклії Харківської області. Загалом, за словами Зеленського, з 1 вересня ЗСУ звільнили понад 1 тис. км&³2; території України.