Окупанти проводять "перепис населення" у Маріуполі – ГУР Міноборони

Окупанти заборонили жителям Маріуполя покидати місто, зазначили у ГУР
Фото: EPA
У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області проводять так званий перепис населення.

Про це 23 червня у Telegram повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України.

"Під час процедури у людей вимагають документи, що посвідчують особу, а також проходження процедури дактилоскопії (фіксація відбитків пальців). Наразі місцевим жителям заборонено залишати місто. Одночасно тут працює декілька знімальних груп російських телеканалів, які мають завдання продемонструвати "налагодження мирного життя", – ідеться у повідомленні.

За даними української розвідки, у Маріуполі постійно зростають ціни на товари й послуги, незважаючи на відсутність заробітку в більшості містян.

Окрім того, у Маріуполі працюють приватні похоронні команди з РФ.

"Ціна їхніх "послуг" – 10 тис. грн за одне тіло", – зазначили у ГУР.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Маріуполь окупанти захопили наприкінці травня. За різними оцінками, під час боїв за Маріуполь загинуло від 20 тис. до 25 тис. мирних жителів, точних даних немає.

3 червня мер Маріуполя Вадим Бойченко розповідав, що у місті пошкоджено 95% багатоповерхівок, із них 50% (1300 багатоповерхових будівель) знищено повністю. У Маріуполі, за його словами, залишилося приблизно 100 тис. людей.

У Маріуполі проблеми з питною водою, гуманітарна катастрофа та антисанітарія. Хворим на діабет бракує інсуліну. 15 червня Бойченко заявив про спалахи інфекційних захворювань, зокрема холери.