Окупанти РФ випустили по території поряд із львівським аеропортом шість крилатих ракет, дві з них знищено – повітряне командування "Захід"

Окупанти випустили по Львову крилаті ракети
Фото: Міністерство оборони України / Telegram
Російські військовослужбовці випустили шість крилатих ракет територією поблизу львівського аеропорту вранці 18 березня. Про це повідомила у Telegram пресслужба Міноборони України з посиланням на повітряне командування "Захід" Повітряних сил Збройних сил України.

"Рашистські ракети вдарили по території в районі львівського аеропорту. За попередніми даними, було випущено шість крилатих ракет, імовірно Х-555, з акваторії Чорного моря. Дві ракети засобами зенітних ракетних військ повітряного командування "Захід" знищено", – ідеться у повідомленні.

Раніше про обстріл території поблизу львівського аеропорту повідомляв мер Львова Андрій Садовий.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)  

Контекст:

13 березня відбулася ракетна атака по Яворівському полігону за 30 км від Львова. "Авіаудар було здійснено з акваторії Чорного та Азовського морів, літаки підняли в аеропорту [російського] Саратова. Загалом окупанти випустили понад 30 ракет. Спрацювала українська система протиповітряної оборони. Частину ракет ми збили у повітрі", наголошував голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Унаслідок ракетної атаки по полігону загинуло 35 людей, 134 дістали поранення. 10 поранених станом на 14 березня перебували у тяжкому стані.