Окупанти РФ уранці обстріляли школу та дві багатоповерхівки Сєвєродонецька

Унаслідок атак окупантів ніхто не постраждав (фото ілюстративне)
Фото: Сергій Гайдай / Facebook
Уранці 10 квітня під вогонь російської армії потрапили дві багатоповерхівки в новому районі Сєвєродонецька Луганської області та будівля середньої школи, врятовано двох людей похилого віку. Про це написав у Telegram голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"В одному з під'їздів ущент вигоріли квартири з першого до п'ятого поверху. Пожежники локалізували загоряння та евакуювали двох місцевих жителів 1938 року народження, які ще залишалися в цьому постраждалому не раз будинку", – повідомив Гайдай.

Ще одне загоряння після влучання російського снаряда виникло по сусідству. Як наслідок, вигоріло три квартири на п'ятому поверсі, без жертв. Постраждала і будівля однієї зі шкіл, розташованих поряд.

Минулої ночі також зруйнували два будинки в Лисичанську та Комишувасі-1.

Протягом доби на фронті Луганської та Донецької областей відбили вісім атак ворога, знищили чотири танки, вісім одиниць броньованої та сім – автомобільної техніки противника, додав Гайдай. Підрозділи ППО збили один літак, один вертоліт, чотири безпілотники.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

23 березня радник глави Офісу президента Олексій Арестович сказав, що росіяни захопили більшу частину Луганської областей. Вони щодня обстрілюють Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Кремінну та Попасну, які залишаються під контролем України.

Головне завдання, яке зараз ставить перед собою РФ, оточення ЗСУ на сході України, заявляв 4 квітня радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко. "Ключові бої будуть відбуватися, безумовно, у Маріуполі, тут ми повинні говорити про стійкість і мужність людей, що захищають Маріуполь, також це Кремінна, Рубіжне в Луганській області, Попасна, яка є для них одним із ключових пунктів на цей момент, і це по лінії Ізюм – Волноваха. У цьому напрямку зосереджуються найбільші сили росіян", сказав він.

Гайдай закликає всіх жителів області евакуюватися, доки є така нагода.