Окупанти розпочали примусову мобілізацію на захопленій території Харківської області – Генштаб ЗСУ

На окупованій території Чугуївського району росіяни затримують чоловіків призовного віку і відправляють до так званого вербувального центру, зазначили в Генштабі ЗСУ
Фото: wikipedia.org
Російські окупаційні війська розпочали примусову мобілізацію на тимчасово захопленій території Чугуївського району Харківської області.

Про це 8 вересня у вечірньому зведенні, опублікованому у Facebook, поінформував Генштаб Збройних сил України (ЗСУ).

"Ворог розпочав активні заходи із примусової мобілізації місцевого населення. Чоловіків призовного віку затримують та відправляють до Вовчанська, у так званий вербувальний центр", – ідеться у повідомленні.

Російські окупанти у серпні безуспішно намагалися провести мобілізацію на тимчасово захопленій території Луганської області, наголошував голова ОВА Сергій Гайдай.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку повномасштабного вторгнення в Україну – із 24 лютого.

6 вересня ЗСУ провели успішний контрнаступ у районі міста Балаклія Ізюмського району Харківської області, під час якого відкинули російські війська на лівий берег річок Сіверський Донець та Середня Балаклійка, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому вранці 7 вересня, зазначають, що підрозділи приватних військових компаній, які воюють проти України у складі російського контингенту, зазнали значних втрат, зокрема у Харківській області. "Окремі підрозділи нараховують понад 40% важкопораненими й убитими", – ідеться у повідомленні Генштабу.

За даними ISW станом на ранок 8 вересня, ЗСУ просунулися щонайменше на 20 км у Харківській області.

У Генштабі ЗСУ розповіли 8 вересня, що українські військові звільнили понад 20 населених пунктів на харківському напрямку.