Окупанти утримують у заручниках 149 жителів Запорізької області, зокрема 16-річного сина голови РВА – Старух

Старух розповів про цивільних, викрадених окупантами у Запорізькій області
Фото: Запорізька обласна військова адміністрація / Telegram
Російські окупанти утримують у заручниках 149 жителів Запорізької області. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух на брифінгу в медіацентрі "Україна", трансляцію вів "Укрінформ".

За його даними станом на вечір 28 червня, перелік осіб, які були або залишаються в полоні, становить 368 осіб.

"Із них 149, якщо мені не змінює пам'ять, залишаються ще в заручниках. Не в полоні, а в заручниках, тому що це терористи. Вони взяли в заручники [людей], а це не військові, щоб бути полоненими", додав він.

За словами Старуха, серед людей, яких утримують окупанти, шестеро посадовців і троє неповнолітніх, зокрема 16-річний син голови Запорізької районної військової адміністрації Олега Буряка Влад.

Як зазначав сайт 061.ua, сина Буряка окупанти викрали 8 квітня у Бердянську. За словами Буряка, його син їхав із Бердянська у складі евакуаційної колони, на одному з блокпостів автомобіль зупинили, у підлітка побачили телефон, після чого його витягли з машини. Автомобіль протримали на блокпості три години, всіх, окрім сина Буряка, відпустили.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого російські війська захопили частину Запорізької області.

Оперативне командування "Південь" повідомило 28 травня, що ЗСУ перейшли у контрнаступ на півдні України. 31 травня Генштаб ЗСУ поінформував, що у південній частині України російські окупанти зосередилися на обороні захоплених позицій.

Станом на 5 червня росіяни окупували Запорізьку область майже на 60%, говорив Старух.

Обласний центр Запоріжжя окупанти не змогли взяти. Тому вони вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої Запорізької області й готуються провести там "референдум" про приєднання регіону до РФ.