Окупанти вбили чотирьох медиків, які у Харківській області евакуювали хворих – Синєгубов

За даними Синєгубова, із 600 пацієнтів лікарні евакуювали 30
Фото: radiosvoboda.org (архів)

У селі Стрілеча Харківської області російські окупанти обстріляли медиків і пацієнтів обласної психіатричної лікарні №1, які намагалися евакуюватися, загинуло четверо людей. Про це 18 вересня повідомив у Telegram голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Медики намагалися здійснити евакуацію пацієнтів психіатричної лікарні. [...] Під час евакуації росіяни розпочали масований обстріл. За попередніми даними, на жаль, загинуло четверо медичних працівників, двох пацієнтів поранено", – написав він.

За словами Синєгубова, з лікарні вдалося евакуювати 30 пацієнтів із понад 600.

Голова Харківської обладміністрації не вказав, коли відбувся обстріл. Відомо, що 17 вересня у Стрілечій, яка розташована поряд із російським кордоном, окупанти пострілом із танка по цивільному автомобілю вбили двох жінок.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська перебували на території Харківської області від початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого. Їм не вдалося захопити Харків, проте вони щодня обстрілюють з артилерії і завдають ракетних ударів по обласному центру та інших населених пунктах області.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході країни. У Харківській області за час контрнаступу ЗСУ деокупували 421 населений пункт, повідомив 16 вересня заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Станом на 14 вересня під окупацією залишалося приблизно 6% території Харківської області (до контрнаступу було 32%), повідомив Синєгубов.