Окупанти вдарили по Покровську "Іскандерами". Загинуло п'ятеро людей, зокрема заступник начальника ГУ ДСНС Донецької області, ще 18 поранено

Унаслідок ракетного удару окупантів по Покровську 7 серпня постраждало 18 людей, розповіли у МВС України
Фото: МВС України / Telegram

У Покровську Донецької області зросла до п'яти кількість жертв ракетних ударів країни-окупанта РФ по місту. Про це в Telegram поінформував глава МВС Ігор Клименко.

В ОВА раніше повідомляли про одного загиблого й сімох поранених унаслідок двох ракетних ударів окупантів по Покровську.

"П'ятеро загиблих і 18 поранених – наслідки двох ударів по житлових будинках у Покровську, – написав Клименко. – Станом на 21.20 унаслідок першого прильоту загинуло четверо та постраждало троє цивільних осіб. Під час повторного обстрілу загинув заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області. Ще чотирьох рятувальників, вісьмох поліцейських і трьох цивільних травмовано. Наші герої першими прибули на місце обстрілу допомагати людям".

За словами глави МВС, пошуково-рятувальні роботи тривають, проводять розбирання завалів.

Контекст:

Окупанти обстріляли Покровськ 7 серпня приблизно о 19.15, імовірно, із застосуванням ракет "Іскандер", поінформували в Донецькій обласній прокуратурі у Facebook. Зазначають, що попередньо п'ятеро людей загинули внаслідок влучання ракети у п'ятиповерховий будинок. Унаслідок російського обстрілу зруйновано кілька квартир і перекриття між верхніми поверхами будинку, в одній із квартир виникла пожежа, додали у прокуратурі.

У Донецькій ОВА повідомляли, що окупанти завдали двох ударів по центру міста з інтервалом у кілька десятків хвилин. Пошкодили дев'яти- і п'ятиповерхівки, житлові будинки у приватному секторі, готель, заклади харчування, магазини, адміністративні будівлі, розповіли у військовій адміністрації.