Окупанти вивільняють частину позицій у Запорізькій області – Генштаб ЗСУ

В окупантів відбувається перегрупування, зазначили у Генштабі ЗСУ
Фото: ЕРА

Російські окупанти на низці напрямків готуються до оборони і поповнюють втрати особового складу. Про це поінформував 22 листопада у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій підрозділів сил оборони України, здійснюють інженерне обладнання лінії оборони. [...] З метою комплектування та поповнення втрат своїх підрозділів ворог переміщає особовий склад та військову техніку до районів ведення бойових дій", – ідеться у повідомленні.

Українські військові розповіли, що у районі окупованого Єнакієвого Донецької області готують примусово мобілізованих місцевих жителів.

"Як особливість відзначається розміщення так званих інструкторів у приміщенні місцевого політехнічного технікуму, де одночасно навчаються студенти", – зазначили у Генштабі ЗСУ.

Також, за його даними, "виявлено перегрупування окремих підрозділів окупантів у районі населеного пункту Молочанськ Запорізької області".

"За наявною інформацією, вивільнено окремі позиції та знято окремі блокпости", – пояснили українські військові.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після повномасштабного нападу на Україну 24 лютого російські війська захопили частину Запорізької області. Обласний центр росіяни захопити не змогли, але регулярно обстрілюють його й інші міста регіону ракетами, а також використовують для атак іранські дрони-камікадзе.

22 листопада мер окупованого Мелітополя Іван Федоров повідомив, що приблизно пів тисячі колаборантів і членів їхніх сімей виїхали з тимчасово окупованих територій Запорізької області до Криму.

За даними голови обладміністрації Донецької області, наприкінці серпня ЗСУ контролювали 45% території регіону. Пізніше стало відомо про звільнення нових територій.

Атакують російські військові в районі Бахмута й Авдіївки Донецької області.