Окупанти влаштували в Мелітополі теракт із жертвами, щоб звинуватити Україну – мер

Федоров розповів про вибух, улаштований російськими військовослужбовцями на ринку Мелітополя
Фото: Ivan Fedorov / Facebook

У центрі Мелітополя Запорізької області російські окупанти влаштували теракт у людному місці для того, щоб напередодні псевдореферендуму звинуватити в терорі українську владу, повідомив 22 вересня законно обраний мер міста Іван Федоров.

"Страх, терор та ліквідація неугодних – три складові, які на окупованих територіях постійно демонструє Росія. І перед псевдореферендумом зачищення серед своїх посилюється. Сьогодні на центральному ринку Мелітополя, де завжди велике скупчення людей, рашисти вчинили вибух і ліквідували трьох військових", – написав Федоров.

Пізніше Федоров уточнив інформацію про постраждалих від вибуху.

"Від рук окупантів "постраждали", у тому числі ліквідовані, шестеро російських військових", – написав мер. Чи постраждали внаслідок вибуху мирні жителі, він не уточнив.

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Узяти обласний центр росіяни не змогли, тож вирішили оголосити Мелітополь "столицею" області.

У місті активно діє український рух опору, який бореться з окупантами та колаборантами. Окрім того, по військових цілях окупантів у Мелітополі й околицях працюють ЗСУ.