Російські військовослужбовці вилучили всі українські книги з бібліотек Мелітополя – Центр національного спротиву

Окупанти фактично вилучили всю українськомовну літературу
Фото: sprotyv.mod.gov.ua
Російські окупанти вилучили всі книги, зокрема дитячі, українською мовою з бібліотек Мелітополя. Про це повідомив 20 вересня Центр національного спротиву.

За інформацією центру, окупанти фактично вилучили всю українськомовну літературу – не лише книги про АТО, а й дитячі.

"Адже ті "спотворюють" історію України й нав'язують "нацистські цінності". Усе це росіяни називають "денацифікацією", хоча по факту саме нацисти відомі своєю війною з книгами", – ідеться у заяві.

У центрі зазначили, що Україна обов'язково поверне свої території, проте закликали жителів покинути місто та область і не ставати живим щитом для окупанта під час операції ЗСУ щодо звільнення регіону.

Центр національного спротиву – це сайт, створений Силами Спеціальних Операцій ЗСУ для підтримки та координації всіх, хто бореться за визволення України від російських окупантів.

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Узяти обласний центр росіяни не змогли, тож вирішили оголосити Мелітополь "столицею" області.

Мер Мелітополя Іван Федоров заявив, що вранці 20 вересня в місті пролунало два потужні вибухи. За його словами, російські окупанти "нестримно курять" у Мелітополі.