Окупанти вночі обстріляли Краматорськ і Дружківку

Кириленко закликав евакуюватися з регіону
Фото: EPA
Уночі 5 червня російські окупанти завдали авіаудару по Краматорську Донецької області. Про це у Facebook повідомив мер міста Олександр Гончаренко.

"Нічний авіаракетний удар по Краматорську. "Звільняють" нас від промисловості. За попередньою інформацією, без жертв, але серйозні пошкодження на двох підприємствах міста", – написав він.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook, що вночі також завдали удару по Дружківці.

"Зруйновані приватні будинки, щонайменше одна людина загинула, одна поранена – такі результати нічного ракетно-бомбового удару, нанесеного російськими військами по Дружківці", – написав він.

Кириленко закликав усіх жителів евакуюватися.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб Збройних сил України повідомляв, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні.

26 травня Зеленський заявив, що наступ, який Росія веде на Донбасі, може зробити цей регіон безлюдним.