Окупанти вночі ракетами обстріляли Краматорськ, поранено не менше ніж 25 цивільних. Відео

Ракети пошкодили дев'ять житлових будинків, школу та численні об'єкти цивільної інфраструктури Краматорська, зазначив голова Донецької ОВА
Фото: Павло Кириленко / Facebook
Російські окупаційні війська в ніч проти 5 травня обстріляли житлові квартали та центр Краматорська Донецької області. Про це у Facebook повідомив мер міста Олександр Гончаренко.

"Черговий ракетний обстріл Краматорська. Підло, вночі, по житлових районах та центральній частині міста. Щонайменше зазнали серйозних пошкоджень три п'ятиповерхівки, школа, садок. Попередньо – шість поранених. Інформація щодо жертв та руйнувань уточнюється", – написав Гончаренко.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Facebook уточнив, що внаслідок авіаракетного удару, завданого окупантами по Краматорську, поранено щонайменше 25 цивільних, шестеро з них потребують медичної допомоги в лікарні.

"Ракети пошкодили дев'ять житлових будинків, школу та численні об'єкти цивільної інфраструктури, – наголосив керівник ОВА. – Не здатні воювати з українською армією, росіяни продовжують воювати з нашими цивільними".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – сказав президент України Володимир Зеленський. Він підкреслив, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія нашої держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні. На думку Зеленського, Росія "робить усе, щоб знищити будь-яке життя" на Донбасі.

За даними британської розвідки, російські війська, найімовірніше, планують захопити Краматорськ та Сєвєродонецьк Луганської області.