Окупанти вночі вдарили по Нікополю "Градами", поранено двох людей, пошкоджено десятки будинків

Двоє людей постраждали внаслідок нічного обстрілу Нікополя
Фото: Валентин Резніченко / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Telegram
Ворог у ніч на 6 вересня тричі обстрілював Нікопольський район Дніпропетровської області, пошкоджено житлові будинки, дитячий садок, газопроводи та лінії електропередач. Про це повідомив у Telegram голова ОВА Валентин Резніченко.

"Російські окупаційні війська тричі накрили район "Градами", – написав він.

Зокрема, у Нікополі росіяни завдали удару по житлових кварталах. Поранено двох людей – чоловіка і жінку. Їх госпіталізували. Медики оцінюють їхній стан як середньої тяжкості.

За словами Резніченка, у місті пошкоджено 20 багатоповерхових та 11 приватних будинків. Один будинок зруйновано. Ворожі снаряди влучили по дитячому садку, двох ліцеях, центру технічної творчості та спортивному клубу. У місті пошкоджено кілька газопроводів.

"Зачепило і декілька ліній електропередач. Без світла понад 2000 сімей. Аварійні бригади вже працюють", – додав голова ОВА.

У Марганецькій громаді, яка також потрапила під обстріл, за інформацією Резніченка, обійшлося без постраждалих і руйнувань.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти постійно обстрілюють Дніпропетровську область від початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого.

Нікополь розташований на правому березі Дніпра, з протилежного боку – окупований Енергодар і Запорізька АЕС. РФ постійно обстрілює місто.

"Це та реальність, у якій ми живемо: коли приходить ніч, ми не знаємо, чи зустрінемо ранок. [...] Це мирні люди тут жили. У них не було зброї. У них було одне бажання – мирно жити у своїх домівках", – розповіла 1 вересня нікопольчанка Анна, показуючи британському журналісту руїни довкола.