Окупанти вночі завдали масованого удару балістикою по Києву. Усі ракети збито, але є десятки постраждалих

У Києві через падіння уламків російських ракет виникли пожежі
Фото: КМВА (Київська міська військова адміністрація) / Telegram

Уночі 13 грудня російські окупанти завдали другого за два дні удару по Києву балістичними ракетами. Про це інформує пресслужба Київської міської військової адміністрації.

"Ворог посилює ракетний терор Києва. Другий за два дні удар високошвидкісними ракетами по Києву. Попередньо, як і 11 грудня, ворог застосував балістичне озброєння", – зазначено в повідомленні.

Ракети, за даними КМВА, окупанти, імовірно, запустили з північно-східного напрямку, з країни-окупанта РФ приблизно о 3.00 13 грудня.

"Силами та засобами протиповітряної оборони всі ворожі цілі були знищені. (Кількість і тип ракет остаточно визначать Повітряні сили.) Але внаслідокі роботи ППО по збиттю ракет відбулося падіння уламків у трьох лівобережних районах міста", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, у Дарницькому районі загорівся приватний будинок на площі 400 м&³2;. У Дніпровському районі – загоряння балкона на сьомому поверсі дев'ятиповерхового житлового дому, пошкодження фасаду й вікон будинку, загорілося чотири автомобілі у дворі дому. Проводили евакуацію мешканців. Також сталося займання приватного будинку на площі 2 м&³2;.

Постраждалим (переважно з різаними ранами) надано першу медичну допомогу, зазначили в адміністрації.

У Деснянському районі зафіксовано падіння уламків на відкритій місцевості та проїжджій частині.

"Загалом постраждало 23 людини. 13 із них із травмами різного ступеня важкості були госпіталізовані. Усім постраждалим надана невідкладна медична допомога", – зазначено в повідомленні.

Дані оперативного зведення про постраждалих і руйнування оновлюють і уточнюють, підкреслили у КМВА.

Раніше мер Києва Віталій Кличко в Telegram повідомляв про 45 постраждалих унаслідок ворожої ракетної атаки жителів столиці.

"У Дніпровському районі внаслідок падіння уламків ракети на проїжджу частину дороги сталося пошкодження водопровідної мережі. Аварійні бригади працюють на місці", – написав він.

За словами мера, під час нічної атаки на столицю сталося, за попередньою інформацією, падіння ракети на територію однієї з лікарень столиці. У кількох корпусах закладу вилетіли вікна, одна людина постраждала.

"Загалом у Дніпровському районі внаслідок ворожої атаки постраждали 45 осіб. 18 із них госпіталізували, у тому числі двох дітей. 27 отримали допомогу медиків на місці. Зокрема і троє дітей", – повідомляв Кличко.

Контекст:

У ніч проти 11 грудня російські окупанти атакували Україну безпілотниками й балістичними ракетами, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ. Усі ворожі цілі – 18 дронів Shahed і вісім ракет – було збито силами оборони.

Приблизно о 4.00 противник ударив по Київській області вісьмома балістичними ракетами, випущеними з північного напрямку, попередньо – з Брянської області РФ. Усі вісім цілей було знищено зенітними ракетними підрозділами повітряного командування "Центр".

У Києві було зафіксовано падіння уламків збитих ракет. Мер столиці Віталій Кличко заявив про чотирьох постраждалих. Це була перша атака ракетами по Києву за 79 днів.