Окупанти вночі завдали ракетного удару "Калібрами" по Одеській області, серед постраждалих – дитина

Росія випустила по Одеській області сім ракет типу "Калібр", одну збила ППО
Фото: ДСНС України / Facebook
Російські окупанти в ніч із 18-го на 19 липня обстріляли ракетами Одеську область. Про це повідомив у Telegram речник обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"Одеська область. Ракетна атака. Країна-терорист "традиційно" воює з мирним населенням", – написав Братчук о 00.55.

Він написав, що проводять рятувальну операцію.

Заступник начальника Одеської районної військової адміністрації Олексій Мацулевич тоді ж повідомив, що внаслідок атаки є поранені.

"Два будинки ще палають. Два будинки не підлягають відновленню. Навколо в багатьох повибивало вікна", – написав він.

Ближче до ранку Одеська міськрада повідомила з посиланням на інформацію оперативного командування ЗСУ "Південь", що ворог випустив з акваторії Чорного моря сім крилатих ракет типу "Калібр".

Протиповітряна оборона збила одну з них, але шість ракет влучили по мирному селу.

Постраждало шестеро людей, серед них одна дитина.

Унаслідок удару були зруйновані та спалахнули три приватні будинки і дві дворові споруди. Також пошкоджено школу, будинок культури, ще кілька приватних садиб та автомобілі.

Пожежу на площі 300 м&³2; оперативно ліквідували. З наслідками ракетного удару боролося 95 рятувальників.

Контекст:

Росія практично щодня атакує південь України, зокрема Одеську область, ракетами. Частину ракет збиває ППО.

Увечері 15 липня російські окупанти випустили три ракети по Одеській області, одну з них збила протиповітряна оборона регіону, ніхто не постраждав, повідомив голова Одеської ОВА.

Уранці 16 липня по Одеській області було завдано ракетного удару з використанням літаків стратегічної авіації Ту-95 із напрямку Ставропілля. Ракета (за попередніми даними, Х-101) влучила у склад в обласному центрі. Постраждалих унаслідок удару немає.

Удень 18 липня російські окупанти завдали чергового ракетного удару по Одеській області трьома літаками Су-35 з акваторії Чорного моря. Одну з ракет збили над морем, ще одна влучила у зруйнований міст через Дністровський лиман.