Окупанти взяли в полон голову Великобурлуцької громади, його викрали просто з робочого кабінету – голова ОДА

За даними Синєгубова, окупанти утримують Терещенка у приміщенні місцевого відділення поліції
Фото: vlb-gromada.gov.ua
Російські окупанти взяли в полон селищного голову Великобурлуцької територіальної громади Харківської області Віктора Терещенка.

Про це голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram 17 березня.

Синєгубов сказав, що Терещенка викрали з його робочого кабінету.

"Російські окупанти розуміють, що програли війну на Харківщині й Харків їм не взяти. Вони продовжують терор проти мирного населення, зокрема проти голів територіальних громад. Сьогодні до нас прийшло повідомлення, що вони викрали безпосередньо з робочого кабінету Віктора Миколайовича Терещенка. Вони викликали його на робоче місце і потім під цим приводом забрали до місцевого районного відділку поліції і, за нашою інформацією, наразі тримають його там, не відпускають", – повідомив він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

У Харківській області тривають інтенсивні бойові дії від першого дня російського вторгнення, 24 лютого. Сам Харків активно обстрілюють, також у місті затримують диверсантів.

За даними ДСНС станом на ранок 16 березня, із 24 лютого російські окупаційні війська вбили понад 500 мирних жителів Харкова. У Харкові внаслідок обстрілів зруйновано приблизно 600 житлових будинків, зокрема 50 шкіл і низку медустанов, повідомив мер міста Ігор Терехов 14 березня.

За даними МВС України, окупанти руйнують місто за прямою вказівкою президента РФ Володимира Путіна.