Окупанти протягом доби обстріляли на Донбасі 17 населених пунктів – поліція

Унаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки, церкву, навчальний заклад, комунальну інфраструктуру
Фото: Національна поліція України / Facebook
Національна поліція України упродовж доби 18 квітня задокументувала в Донецькій області 21 обстріл російською окупаційною армією. Про це пресцентр НПУ повідомив у Facebook.

Окупанти обстріляли 17 населених пунктів Донецької області – Маріуполь, Авдіївку, Вугледар, Лиман, Краматорськ, Мар'їнку, Красногорівку, Велику Новосілку, Новгородське, Нью-Йорк, Луганське, Шандриголове, Нікольське, Торське, Зарічне, Роздольне, Берестове. Унаслідок обстрілів є загиблі й поранені, зокрема дитина.

"Руйнувань зазнали цивільні об'єкти – житлові будинки, церква, заклад освіти, комунальна інфраструктура, адміністративні будівлі", – зазначили в релізі.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня північні області України було звільнено від російських окупантів. За інформацією Генштабу ЗСУ, Росія перегруповує свої війська та зосереджує зусилля на підготовці наступу на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

18 квітня в Міноборони України заявили, що російські окупаційні війська завершили перегрупування підрозділів для наступу в східній операційній зоні України. Окупанти "завершують створення наступального угруповання", зазначив представник оборонного відомства України Олександр Мотузяник.

Того ж дня Генштаб ЗСУ повідомив про "ознаки початку наступальної операції" на сході. Росіянам удалося захопити місто Кремінна в Луганській області і, за інформацією секретаря РНБО Олексія Данілова, "ще одне невелике місто".