Окупанти протягом доби понад 10 разів обстріляли Чернігівську та Сумську області з території РФ, у ніч на 30 травня обстріли продовжилися

З опівночі до 8.00 30 травня російські окупанти чотири рази обстріляли прикордонні території Сумської області, зазначив голова ОВА
Фото: Державна прикордонна служба України / Facebook
Російські окупаційні війська упродовж доби 29 травня 10 разів обстріляли Сумську та Чернігівську області з території РФ. Про це в Telegram поінформував пресцентр Держприкордонслужби України.

"Рашисти дев'ять разів обстрілювали територію Новгород-Сіверського району Чернігівщини. Прикордонники нарахували 33 вибухи російських снарядів. Ще п'ять російських мінометних мін розірвалося на околиці Шосткинського району Сумщини", – ідеться в повідомленні.

Про мінометний обстріл прикордонних населених пунктів Сумської області проінформувало у Facebook оперативне командування "Північ" ЗСУ.

"Близько 17.20–17.45 спостерігачі зафіксували близько 30 вибухів (приходів, попередньо міномет) у районі Бояро-Лежачів. Втрат серед особового складу та техніки немає", – зазначили українські військові.

З опівночі до 8.00 30 травня по території Сумської області ворог здійснив чотири обстріли прикордонних територій, розповів у Telegram голова обласної військової адміністрації (ОВА) Дмитро Живицький.

"Два авіаудари ракетами з території Росії по території Хотінської громади Сумського району. Шість виходів із реактивної системи залпового вогню з території Росії по території Сумського району. Близько 10 прильотів із САУ по території Білопільської громади Сумського району. Вогонь вели з території Росії. Близько восьми пострілів із міномета з території Росії по територіях Середино-Будської громади Шосткинського району", – уточнив керівник ОВА.

За попередніми даними, жертв немає, додав Живицький.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Чернігівської та Сумської областей було окуповано після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військові РФ і далі обстрілюють Чернігівську та Сумську області з російської території.