Окупанти протягом доби завдали 10 ракетних ударів по Україні – Генштаб ЗСУ

РФ завдає по Україні ракетних ударів із 24 лютого
Фото: ЕРА
Російські окупаційні війська минулої доби завдали по Україні 10 ракетних ударів і 33 авіаційних, 75 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України, опублікованому у Facebook уранці 7 грудня.

"Від російських ракет постраждали житлові будинки та інші цивільні об'єкти міст Краматорськ, Кривий Ріг, а також село Степне Запорізької області. Загроза ворожих ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України зберігається й надалі", – повідомили в Генштабі.

З артилерії, мінометів та інших видів озброєння війська РФ обстрілювали населені пункти за такими напрямками:

  • сіверський (Чернігівська та Сумська області);
  • слобожанський і куп'янський (Харківська область);
  • лиманський, бахмутський, авдіївський, новопавлівський (Луганська й Донецька області);
  • запорізький (Запорізька область);
  • херсонський (Херсонська область, а також Миколаїв).

Контекст:

За час повномасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого, Росія завдала по території України понад 16 тис. ракетних ударів, повідомив 28 листопада міністр оборони України Олексій Резніков. Він наголосив, що 97% російських цілей – цивільні.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив 30 листопада, що українські військові з початку повномасштабного вторгнення РФ виявили 240 тис. повітряних цілей російських окупантів. "Близько 80% знищується нашими вогневими засобами", зазначив він.