Окупанти протягом доби завдали по Україні 59 авіаударів і здійснили понад 100 обстрілів із РСЗВ – Генштаб ЗСУ

Окупанти вночі знову атакували Україну
Фото: EPA
Російські окупанти впродовж доби 18 червня завдали по Україні 59 авіаударів. Про це поінформував Генштаб Збройних сил України у Facebook 19 червня.

Також війська РФ здійснили понад 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військових і населених пунктах.

"Є загиблі й поранені серед цивільного населення, зокрема діти, пошкоджено об'єкти критичної інфраструктури, зруйновано та пошкоджено понад 20 житлових будинків і школу. Імовірність завдання ракетних і авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – ідеться в повідомленні.

Уночі окупанти завдали чергового удару ракетами та іранськими дронами-камікадзе Shahed. У Генштабі зазначили, що інформацію про наслідки атаки уточнюють.

Контекст:

У травні – червні російські окупанти почали активніше завдавати по Україні масованих ракетних ударів і ударів за допомогою дронів-камікадзе. Зокрема, у травні окупанти атакували Київ 17 разів і продовжили атаки в червні.

Російські окупанти випустили по Україні приблизно 1160 ударних безпілотників Shahed-136/131, майже 900 із них було збито. Про це розповів президент України Володимир Зеленський 24 травня. Відтоді були нові запуски дронів-камікадзе.

Лише протягом травня 2023 року Росія запустила понад 300 іранських безпілотників для ударів по території України. Про це 5 червня повідомило міністерство оборони Великобританії, посилаючись на дані розвідки.