Окупанти за добу завдали понад вісім ракетних і 10 авіаударів – Генштаб ЗСУ

Упродовж доби 7 вересня росіяни завдали понад вісім ракетних ударів по об'єктах на території України, зазначили в Генштабі ЗСУ
Фото: Минобороны России / Facebook
Російські окупаційні війська й далі зосереджують зусилля на встановленні повного контролю над Донецькою областю, утриманні захоплених територій Херсонської, Харківської, Запорізької і Миколаївської областей.

Про це 7 вересня у вечірньому зведенні, опублікованому у Facebook, поінформував Генштаб Збройних сил України (ЗСУ).

Зазначають, що окупанти постійно ведуть повітряну розвідку БПЛА, а також намагаються поліпшити логістичне забезпечення своїх військ.

"Протягом поточної доби ворог завдав понад вісім ракетних та 10 авіаційних ударів по об'єктах на території України", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, внаслідок ударів постраждала інфраструктура в районах населених пунктів Харків, Циркуни, Великі Проходи, Слов'янськ, Сіверськ, Краматорськ, Богоявленка, Костянтинівка, Дорожнянка, Ольгівське, Білогірка, Костромка, Сухий Ставок, Безіменне, Андріївка та Біла Криниця, розповіли в Генштабі.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня Збройні сили України вигнали російські війська з північних областей країни. За даними головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного станом на 13 серпня, п'яту частину підрозділів ЗС РФ, залучених до бойових дій в Україні, розгромлено. Міністр оборони України Олексій Резніков сказав 16 серпня, що РФ втратила щонайменше третину бойового потенціалу, залученого в нападі.

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк 29 серпня повідомила, що ЗСУ на півдні України розпочали наступальні дії за багатьма напрямками.

Російські військові випустили по Україні з початку війни 3,5 тис. ракет, повідомило 4 вересня управління стратегічних комунікацій (стратком) ЗСУ.