Окупанти за добу завдали ракетного удару, а також із РСЗВ обстріляли цивільну інфраструктуру у двох областях України – Генштаб

Російські війська протягом доби 6 січня завдали одного ракетного удару по території України, зазначили у Генштабі ЗСУ

Фото: Олександр Гончаренко / Facebook
Російські окупаційні війська протягом доби 6 січня завдали одного ракетного удару і здійснили 12 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі Донецької і Дніпропетровської областей.

Про це 6 січня у Facebook проінформував Генштаб ЗСУ.

Зазначають, що загроза завдання росіянами авіаційних і ракетних ударів залишається по всій території України.

"Українська авіація протягом доби завдала удару по району зосередження російських окупантів. Результати ураження уточнюються, – ідеться у повідомленні. – Підрозділи ракетних військ й артилерії сил оборони України за добу здійснили вогневе ураження двох районів зосередження живої сили і військової техніки противника".

6 січня міноборони РФ відзвітувало про введення "різдвяного перемир'я" на тлі обстрілів Херсона, Краматорська і Курахового.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр підкреслила, що РФ не дотримувалася жодного перемир'я, які оголошували за дев'ять років війни.

Контекст:

За словами президента України Володимира Зеленського, від початку повномасштабної війни Росія застосувала проти України понад 4,7 тис. ракет.

Від початку жовтня Росія активізувала атаки на об'єкти інфраструктури по всій Україні.