Окупанти заявили про атаку надводних дронів на один із найновіших кораблів Чорноморського флоту РФ

"Сергей Котов", як запевняють окупанти, 25 липня відбив атаку надводних дронів і не зазнав пошкоджень
Фото: mil.ru
Міноборони країни-окупанта РФ 25 липня в Telegram поінформувало про атаку надводних дронів на корвет Чорноморського флоту РФ "Сергей Котов". Цю атаку в МО РФ приписують силам оборони України.

"Сьогодні вночі Збройні сили України здійснили невдалу спробу атакувати двома морськими швидкохідними керованими безекіпажними катерами патрульний корабель "Сергей Котов" Чорноморського флоту, який виконує завдання з контролю судноплавства в південно-західній частині Чорного моря (370 км на південний захід)", – зазначено в повідомленні міноборони РФ.

Там заявили, що нібито обидва надводні дрони (у РФ їх називають безекіпажними катерами) було знищено вогнем зі штатного озброєння російського корабля на дистанції 1000 м і 800 м від "Сергея Котова".

У МО РФ стверджують, що "Сергей Котов" продовжує виконання поставлених завдань, постраждалих серед членів екіпажу немає.

Українські військові не коментували заяв росіян про атаку на корабель ЧФ РФ.

Корвет "Сергей Котов" – один із найновіших кораблів Чорноморського флоту РФ. Його випробування в Чорному морі розпочали восени 2021 року, до складу ЧФ РФ він увійшов 30 липня 2022 року.

Контекст:

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 25 липня 2023 року, окупанти у війні проти України втратили 18 кораблів/катерів. Серед них флагман ЧФ РФ крейсер "Москва", який ЗСУ підбили 13 квітня 2022 року.

Україна з осені 2022 року працює над створенням флоту морських дронів і атакує ними базу Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі та окремі кораблі в акваторії Чорного моря. 25 травня було атаковано розвідувальний корабель "Иван Хурс", 11 червня – розвідувальний корабель "Приазовье". Міноборони РФ обидва рази повідомляло, що нібито атаку відбито.