Окупанти заявили, що перевели на російський телефонний код +7 території Херсонської та Запорізької областей

На тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей надійшли у продаж сім-картки з номерами, що починаються на +7, зазначили окупанти
Фото: depositphotos.com
Тимчасово захоплені території Херсонської та Запорізької областей переходять на систему нумерації телефонів +7.

Про це в коментарі пропагандистському агентству "РИА Новости" 27 травня повідомив представник окупаційної влади Криму.

За його словами, у дві області України зайшли нові оператори.

Інформацію про перехід на російський код +7 "РИА Новости" підтвердили в окупаційній "адміністрації" Запорізької області, наголосивши, що до регіону зайшов новий оператор мобільного зв'язку. Також у продаж надійшли сім-картки з номерами, що починаються на +7.

26 травня колаборант і так званий заступник голови "обласної військово-цивільної адміністрації" Кирило Стремоусов розповів, що в Херсонській області можна купити сім-картки операторів з окупованого Криму, його цитують у Telegram "РИА Новости".

На початку травня мобільні оператори на підконтрольних угрупованням "ДНР" та "ЛНР" територіях перейшли на російську систему нумерації телефонів +7.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу РФ на Україну 24 лютого російські окупаційні війська захопили, зокрема, частину територій Херсонської та Запорізької областей.

Президент Росії Володимир Путін 25 травня спростив видавання російських паспортів в окупованих районах Запорізької та Херсонської областей. Указ розширює дію рішення, на підставі якого російські паспорти роздавали жителям окупованих Росією Донецької та Луганської областей, на Запорізьку та Херсонську області.

У МЗС України указ Путіна назвали "юридично нікчемним", який "не матиме правових наслідків".

Голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута не підтвердив інформації про роздавання окупантами російських паспортів жителям тимчасово захоплених територій регіону.