Окупанти завдали удару по Харківському району, частину ракет збили сили ППО, є постраждалі – ОВА

Унаслідок ракетного удару Росії по Харківському району постраждали "виключно мирні жителі будинків і цивільна інфраструктура", зазначив Синєгубов
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram
Російські окупаційні війська увечері 8 грудня обстріляли Харківський район. Про це у Telegram о 21.11 повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов.

"Російські окупанти влучили у приватний будинок у Харківському районі, виникла пожежа у приватному домоволодінні, – написав керівник ОВА. – На жаль, є постраждалий чоловік".

О 21.36 Синєгубов додав у Telegram, що кількість постраждалих зросла.

"Одна з ракет влучила у приватне домоволодіння, на жаль, відомо ще про трьох поранених: чоловіка і двох жінок. Бригади екстреної медичної допомоги працюють на місці", – наголосив голова Харківської ОВА.

За словами Синєгубова, частину російських ракет збили сили ППО ЗСУ.

О 22.07 голова Харківської ОВА наголосив у Telegram, що внаслідок ракетного удару "постраждали виключно мирні жителі будинків і цивільна інфраструктура".

"Черговий факт тероризму російських окупантів", – резюмував Синєгубов.

За даними сайта alerts.in.ua, остання повітряна тривога у Харківській області тривала з 20.52 до 21.25.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські війська перебували на території Харківської області від початку повномасштабного вторгнення в Україну – із 24 лютого. Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході країни, він завершився звільненням значної частини території регіону.

1 листопада в Офісі президента заявили, що у Харківській області деокуповано 568 населених пунктів. Під контролем росіян станом на 8 грудня було 29 населених пунктів, зазначали в ОВА.

Окупанти й надалі щоденно обстрілюють населені пункти Харківської області.