Окупанти завезли вісім вантажівок своїх "300-х" до саморобного шпиталю – Федоров

Федоров розповів, що окупанти в Запорізькій області зазнають втрат і підвозять підкріплення
Фото: Ivan Fedorov / Facebook

Кількість втрат серед російських військовослужбовців на запорізькому напрямку зростає, усі госпіталі й лікарні переповнені. Про це повідомив 3 лютого мер тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області Іван Федоров в ефірі національного телемарафону, відеофрагмент якого оприлюднив у Telegram.

Своїх поранених окупанти привозять для розміщення вже на бази відпочинку, зазначив мер. За повідомленням Федорова, учора до одного з таких "саморобних" шпиталів у Приазов'ї окупанти привезли багато поранених – "вісім КамАЗів "300-х".

"У них уже така кількість поранених і загиблих, що, окрім як насипом, вони вже їх не возять. І постійно поповнюють свій ресурс мобілізованими. До району Михайлівки [Запорізької області] привезли приблизно 1500 вагнерівців", – додав він.

Крім того, росіяни й колаборанти вербують місцевих жителів у "добровольчі батальйони", але не мають успіху, наголосив мер Мелітополя.

"Не знайшли добровольців до "добровольчого" батальйону імені Судоплатова серед місцевих, тому запросили найманців з інших країн. Як мавп, водять їх перед камерами росЗМІ для пропаганди "міжнародної підтримки" Росії, проте Росію підтримують лише проплачені злочинці", – додав він.

Загарбники посилюють Мелітополь, тому що для них він є основним логістичним центром. На думку Федорова, втративши місто в разі успішного українського наступу, окупанти втрачають Херсонську і Запорізьку область.

2 лютого Федоров зазначав, що росіяни перетворили на військові шпиталі приблизно 80–90% лікарень на окупованій території Запорізької області.

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого 2022 року після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Обласний центр Запоріжжя окупанти взяти не змогли. Тому вони вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої частини Запорізької області й проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ.

На деяких окупованих територіях України лікарні переповнені пораненими загарбниками, а медперсонал замінюють російськими лікарями, повідомляв Генштаб у січні 2023 року.

23 січня в Генштабі проінформували, що останнім часом до міськлікарні Дніпрорудного Запорізької області доправили приблизно 150 поранених загарбників. Водночас більшість персоналу лікарні відмовилася співпрацювати з окупантами, тому медиків спрямовують із РФ.

Українські військові також повідомляли про значне зростання кількості поранених росіян на тимчасово захопленій території Херсонської області.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 2 лютого, від початку повномасштабного вторгнення РФ українські військові знищили орієнтовно 129 030 російських окупантів.