Окупанти знищують автобуси в Маріуполі, щоб не дати жителям евакуюватися – міськрада

Окупанти, знищуючи комунальний транспорт, вирішили "звільнити" людей від можливості евакуюватися з Маріуполя, зазначили у міськраді
Фото: Маріупольська міська рада / Telegram
Російські окупанти цілеспрямовано знищують комунальний транспорт у тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області.

Про це 7 серпня повідомляють у Telegram Маріупольської міськради.

"Маріуполь. Так виглядає комунальний транспорт із приходом окупантів. Це обличчя "русского мира" у повній красі. Цілеспрямоване знищення автобусів, аби "звільнити" людей від можливості евакуюватися з міста", – ідеться в повідомленні.

У Маріуполі залишається 120–130 тис. осіб (приблизно 70 тис. осіб – пенсіонери), повідомив 2 серпня радник Бойченка Петро Андрющенко. За його словами, щодня з міста виїжджає орієнтовно 50–100 осіб.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Маріуполь окупанти захопили наприкінці травня. За різними оцінками, під час боїв за місто загинуло від 20 тис. до 25 тис. мирних жителів, точних даних немає.

3 червня мер міста Вадим Бойченко розповідав, що у місті пошкоджено 95% багатоповерхівок. До повномасштабного вторгнення у Маріуполі проживало майже 500 тис. осіб.

У місті проблеми з водою, брак харчових продуктів, гуманітарна катастрофа й антисанітарія, повідомляли у мерії. Доступ до води є лише у 3% містян.

У лікарнях Маріуполя помирають пацієнти через брак ліків, зазначив 5 серпня Андрющенко.