"Окупантів змусили тікати". Генштаб ЗСУ повідомив про припинення атак росіян у Харківській області та на Донбасі

Українці вміло оборонялися, зазначили в Генштабі ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Російські окупанти без успіху штурмували позиції українських військ на низці напрямків східного фронту. Про це поінформував 12 липня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"На харківському напрямку [...] окупанти намагалися витіснити наші війська з району Дементіївки. Але наші воїни успішно відбили кілька штурмів зазначеного села та змусили ворога відійти", – ідеться в повідомленні.

Українські військові розповіли, що ворог вів штурмові дії на слов'янському напрямку "з метою покращення тактичного положення" в районі Краснопілля, Мазанівки, Довгенького та Іванівки.

"Українські воїни вміло оборонялися, завдали окупантам значних втрат та змусили їх тікати. Із таким же результатом завершилась ворожа спроба розвідки боєм неподалік Долини [Донецької області]", – зазначили у ЗСУ.

За даними Генштабу, "ворог зазнав втрат від кинжального вогню наших захисників та хаотично відійшов" під час спроби просунутися в напрямку Спірне – Івано-Дар'ївка в Донецькій області.

На краматорському, бахмутському, авдіївському, курахівському, новопавлівському, запорізькому та південнобузькому напрямках окупанти займалися обстрілами із застосуванням артилерії та авіації, пояснили у ЗСУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова обладміністрації Павло Кириленко 2 липня.