Орбан назвав Сороса "призвідником війни" в Україні

Орбан: Ми маємо фінансувати мир, а не війну
Фото: ЕРА

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав американського мільярдера і фінансиста, уродженця Угорщини Джорджа Сороса "призвідником війни" в Україні, повідомляє угорське видання Telex.

Орбан стверджує, що є ділові кола, які бажають заробити на війні. Серед них, на думку угорського прем'єра, і Сорос, який "хоче продовжити" війну.

"Ми маємо фінансувати мир, а не війну", – сказав Орбан, додавши, що санкційна політика ЄС руйнує європейську економіку.

Водночас він зазначив, що Україна має право на захист від російської агресії.

"Якщо уряд вирішив боротися, це рішення не можна ставити під сумнів, навіть якщо букмекери не дають великих шансів на перемогу", – заявив Орбан.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 травня на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Сорос заявив, що вторгнення Росії в Україну може стати початком третьої світової війни, якої не переживе цивілізація.

Орбан перебуває при владі в Угорщині, яка входить до Євросоюзу і НАТО, 12 років. Західні країни неодноразово звинувачували його у зловживанні повноваженнями, відході від принципів демократії та основних свобод. Крім того, прем'єра і його партію "Фідес" звинувачують у співпраці з президентом РФ Володимиром Путіним, який розпочав війну в Україні, а також у корупції, авторитаризмі й економічному популізмі, зазначило "Радио Свобода".

Угорщина була останньою країною, яка блокувала введення Євросоюзом нафтового ембарго проти РФ через її війну проти України.