"Ось що означає працювати на випередження". Стратком ЗСУ висміяв російських пропагандистів, які "спалили" танк Abrams під Соледаром

Танків Abrams ще немає на озброєнні ЗСУ, а росіяни їх уже "знищують"
Фото: EPA
Російська пропаганда поширила фейк про нібито знищений на фронті в Україні танк Abrams американського виробництва. Про це 20 січня повідомило у Telegram управління стратегічних комунікацій (стратком) ЗСУ.

"Ти Abrams бачиш? Ні. А він є. Ось що означає працювати на випередження. Шкода водія-механіка", – ідеться у публікації.

У повідомленні одного із пропагандистських Telegram-каналів, скріншот якого опублікували у ЗСУ, ідеться, що під Соледаром Донецької області зі звичайного гранатомета "Муха" (РПГ-18) радянського зразка окупанти нібито спалили танк Abrams.

Також стверджують, що механік-водій "згорілого" танка "виявився афроамериканцем", і його "не залишили живим".

Контекст:

США послідовно підтримують Україну у боротьбі проти російської армії. Зокрема, Вашингтон надає Україні військову допомогу.

Загалом Сполучені Штати виділили Україні понад $24,9 млрд допомоги у сфері безпеки з моменту приходу до влади адміністрації президента Джо Байдена станом на 6 січня 2023 року. З 2014 року США надали Україні допомогу у сфері безпеки на суму понад $27 млрд, зокрема з 24 лютого 2022 року – на суму понад $24,2 млрд.

Водночас танки Abrams досі не постачали в Україну, попри запити. Зокрема, заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Каль заявив на брифінгу 18 січня, що США все ще не готові надати Україні танки Abrams, тому що "це дуже складна техніка", дорога і на ній важко тренуватися.