Останні дані про трагедію у Дніпрі: 40 загиблих, 25 зникли безвісти

Триває пошук 25 осіб
Фото: Валентин Резніченко / Дніпропетровська ОДА / Telegram
На місці влучання російської ракети в житлову багатоповерхівку в Дніпрі 14 січня тривають рятувальні роботи. Про це голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко 17 січня написав у Telegram.

За його словами, завали розбирають уже понад 60 годин. Наразі розібрали 90% уламків зруйнованої дев'ятиповерхівки на вулиці Перемоги.

Резніченко повідомив останні дані про жертв і постраждалих.

"39 людей урятовані, 40 – загинули. 79 поранених, з-поміж них 16 дітей. У лікарнях зараз 28 постраждалих, 10 – важкі. 25 мешканців будинку розшукуються", – проінформував голова ОВА.

Контекст:

Унаслідок ракетного удару по Дніпру 14 січня обвалилася частина житлового дев'ятиповерхового будинку. За попередніми даними, зруйновано 72 квартири й пошкоджено ще понад 230, зазначили у ДСНС.

За інформацією українських військових, у Дніпро прилетіла протикорабельна ракета Х-22 і в ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати ракети цього типу. Маса бойової частини в таких ракет – приблизно 950 кг.

В Офісі генпрокурора зазначали, що ці ракети надзвичайно неточні: вони можуть відхилятися від курсу на відстань до сотень метрів. Цей тип ракет окупанти використовували в Сергіївці Одеської області та Кременчуці Полтавської області. За даними прокуратури, їх може запускати єдиний російський підрозділ – 52-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк.