"Пальці відрубаю, кисть відрубаю". СБУ встановила особу російського окупанта, який вихвалявся, що катував українських військовополонених

У СБУ наголосили, що документують злочини окупанта в межах кримінальних проваджень
Фото: Служба безпеки України / Facebook

Російські окупанти грубо порушують міжнародні норми поводження з військовополоненими. Про це 15 квітня повідомила Служба безпеки України.

У розпорядження СБУ потрапив запис телефонної розмови, під час якої один з окупантів хвалиться знайомому тим, що катував українських військовополонених.

"Полонених привозили, їб...ть я з них знущався... С...ка, бл...дь, і пальці відрубаю, і кисть відрубаю! Став на лопату, на цеглу: "А-а-а", репетує!" – розповідає окупант.

Водночас він зізнався, що його жорстокості дивуються навіть товариші по службі: "Салавате, ти звідки дикун такий узявся?!"

СБУ зі свого боку вже встановила особу російського окупанта.

"Це 27-річний астраханський нелюд Салават Сарсенов. Він контрактником прийшов війною на українську землю і безуспішно намагається просунутися на запорізькому напрямку. Цікаво, чи знає про такі подвиги свого сина його мати Зульфія Сарсенова?" – зазначили у спецслужбі.

У СБУ наголосили, що документують злочини окупанта в межах кримінальних проваджень, тому "якщо дикунові вдасться вижити, він неодмінно постане перед справедливим судом".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Президент Володимир Зеленський заявляв, що у деяких населених пунктах Київської, Чернігівської та Сумської областей, які були під російською окупацією, злочини окупантів були навіть гіршими за звірства нацистів під час Другої світової війни.