Перша група українських військових провела стрільби з британських протитанкових комплексів NLAW. Відео

Українські військові вразили всі цілі під час навчань
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
28 січня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львівській області відбувся підсумковий етап підготовки першої групи військовослужбовців Збройних сил України – майбутніх інструкторів із підготовки операторів протитанкових ракетних комплексів NLAW, які передала Великобританія. Про це повідомляє "АрміяInform".

У першій групі – 40 інструкторів, вони провели сьогодні запуски з NLAW по трьох видах мішеней: це бойова машина піхоти, бронетранспортер та самохідна артилерійська установка. Стріляли з відстані 300 та 600 метрів, вогонь вели з будинку через вікно, з окопа, з бойової машини. Усі цілі було вражено, зазначають у замітці.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що інструктори, які сьогодні стріляли з NLAW, поїдуть до підрозділів, щоб навчати "сотні операторів" цих комплексів.

Навчали українських військових використовувати цю зброю британські інструктори.

Контекст:

Із 2014 року Великобританія та США надають допомогу Україні, зокрема військову.

Про початок постачань Україні легкої протитанкової зброї у відповідь на "загрозливу поведінку РФ" заявляв 17 січня міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес. Він не уточнив ні кількості, ні типу переданої зброї, але зазначив, що "вона не є стратегічною" і "не становить загрози для Росії". У Кремлі заяви Великобританії про намір передати зброю Україні назвали "надзвичайно небезпечними".

21 січня стало відомо, що Великобританія скерувала до України 30 бійців армійської бригади спеціальних операцій, а також передала 2000 одиниць протитанкової зброї.