Перший обстріл Тернополя під час війни проти РФ. ЗСУ знешкодили ворожий об'єкт у повітрі над містом – голова ОВА

Протягом 39 днів від початку війни проти РФ Тернопільська область не зазнавала бомбардувань, зазначив голова ОВА Труш
Фото: depositphotos.com
Збройні сили (ЗС) України 3 квітня знешкодили ворожий об'єкт у повітрі над Тернополем, але уламками він зачепив один із об'єктів критичної інфраструктури.

Про це на брифінгу 4 квітня повідомив голова Тернопільської обласної державної (військової) адміністрації (ОВА) Володимир Труш.

Він зазначив, що 39 днів від початку війни проти РФ регіон не зазнавав бомбардувань.

"Учора було здійснено ворогом бомбардування міста Тернопіль. Тобто приліт перший відбувся. Дякуємо нашим ЗС, які вчасно попередили даний факт, знешкодили, однак осколками було зачеплено об'єкт критичної інфраструктури, який зараз є в непридатному стані для використання. Ворог б'є тільки по об'єктах критичної інфраструктури", – зазначив Труш.

За його словами, на місці працюють фахівці ДСНС та поліції, жертв і постраждалих немає, оскільки місцева влада вдалася до "превентивних заходів".

Труш також звернувся до жителів регіону із проханням не фотографувати та не знімати відео атакованих об'єктів і не викладати ці матеріали в інтернет.

"Ви допомагаєте ворогу. Ворог свято впевнений, що об'єкт знищений. Коли ви починаєте розписувати ці історії – вас теж моніторять в інтернеті", – сказав Труш.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Мер Тернополя Сергій Надал повідомив у Facebook 4 квітня, що напередодні ввечері приблизно о 22.20 "ворог спробував зруйнувати один з об'єктів критичної інфраструктури в Тернополі".