Під час обстрілу театру в Маріуполі загинуло приблизно 300 людей – очевидці

Драматичний театр, у підвалі якого ховалися від війни мирні жителі, окупанти знищили 16 березня
Фото: 0629.com.ua
Унаслідок бомбардування російськими окупантами драматичного театру Маріуполя загинуло приблизно 300 людей. Про це 25 березня у Telegram повідомила мерія міста з посиланням на свідчення очевидців.

"До останнього не хочеться вірити в цей жах. До останнього хочеться вірити, що всім вдалося врятуватися. Але слова тих, хто був усередині будівлі в момент цього терористичного акту, свідчать про протилежне", – зазначили у повідомленні.

У мерії додали, що драмтеатр був візитівкою Маріуполя.

"Драматичний театр цинічно знищили вісники "русского мира". Цих фашистів ХХІ століття не зупинив ані величезний напис "Діти", ані заяви самих людей, що там лише мирні – жінки, діти, люди похилого віку. Окупант знав, куди б'є. Знав, які можуть бути наслідки, і все одно бомби впали на місце, яке стало укриттям для сотень маріупольців. Не може бути і ніколи не буде пояснення цій нелюдській жорстокості. Як ніколи і не буде прощення тим, хто приніс у наш дім руїни, біль та страждання", – заявили у мерії.

Очевидці розповіли сайту 0629.com.ua, що у підвалі театру ховалося не більше ніж 400 людей.

"Думаю, що під час самого удару загинуло приблизно 100 людей, усі, хто був біля польової кухні і чекав на свій окріп, волонтери. А решта – у правому крилі будівлі – загинули під завалами, бо не було кому їх витягувати. Думаю, це ще майже 200 людей, можливо, більше", – розповіла Наталія, яка ховалася у підвалі театру із сім'єю.

Їм усім вдалося вижити. Мати Наталії, Надія, повідомила журналістам, що всі, хто перебував у передній частині театру та у підвалі, вціліли.

"Підвали в театрі будували ще за радянських часів, на випадок війни будували. Вони витримають будь-яку бомбу. А от усі, хто перебував у задній частині та у правому крилі будівлі – всі загинули. Гримерки, у яких селили породіль, були якраз праворуч... Там ніхто не вижив", – зазначила жінка.

Контекст:

16 березня внаслідок чергового бомбардування в Маріуполі було знищено драматичний театр, у якому переховувалися від обстрілу місцеві жителі. Після бомбардування зруйнувалася центральна частина театру, а уламками завалило вхід у бомбосховища. Супутникові знімки американської компанії Maxar Technologies свідчать, що біля театру, на який окупанти скинули бомбу, були великі написи "Діти".