Під Черніговом ЗСУ здався в полон цілий розвідувальний взвод російської армії – Залужний

Одного з тих, хто здався в полон (на фото), показав головнокомандувач ЗСУ
Фото: Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine / Facebook
Військовослужбовці Збройних сил України взяли в полон взвод російських військовослужбовців. Про це головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив у Facebook.

"Російські окупанти, наткнувшись на тотальний спротив українських захисників, здаються в полон. Під Черніговом здався цілий розвідувальний взвод 74-ї мотострілкової бригади", – написав Залужний.

Він опублікував фото старшини цієї бригади – Костянтина Буйнічева – і розповів, що розвідники проходили навчання в місті Єльня Кемеровської області РФ. Про наступ на Україну вони нібито дізналися вчора й думали, що повертатимуться додому.

"Цього ніхто не думав, що ми їдемо вбивати. Воювати ми не збиралися, ми збирали інформацію", процитував Залужний Буйнічева.

Контекст:

Уранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про "спеціальну воєнну операцію" російських військ в Україні.

За даними радника голови МВС Антона Геращенка, російські війська обстрілюють Україну з артилерії, зокрема із "Градів".

Росія атакувала кордон України у п'яти областях, зокрема з території Білорусі й окупованого Криму. Прикордонники разом із Нацгвардією та ЗСУ ведуть вогонь по військах агресора. Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українська армія тримає оборону й дає відсіч російським військам.

За даними ЗСУ, станом на 12.10 у районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі українські військовослужбовці збили сім російських літаків, два вертольоти, а також знищили кілька десятків одиниць броньованої техніки ЗС РФ.

За даними ДСНС, окупанти захопили два села в Луганській області.

Верховна Рада на засіданні 24 лютого проголосувала за введення в Україні воєнного стану. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ – воєнний стан вводять від ранку 24 лютого строком на 30 діб.