Під Харковом ексгумували тіло людини зі зв'язаними руками, вона загинула під час окупації – поліція

Особу загиблого та обставини смерті встановлює поліція
Фото: Поліція Харківської області / Facebook
У селі Мала Рогань Харківської області місцеві жителі знайшли останки людини зі зв'язаними руками та у спецодязі. Про це повідомило 10 серпня регіональне управління поліції.

Сьогодні слідчі, криміналісти та працівники прокуратури оглянули це місце та тіло загиблого.

"Знайдене тіло знаходиться в стані гнилісних змін. Під час огляду під тілом правоохоронці виявили скотч та стяжки, а також залишки кистей рук", – ідеться в повідомленні.

Населений пункт був під окупацією з 24 лютого, звільнили його наприкінці березня. За попередніми висновками слідчих, чоловіка вбили саме в цей період.

Правоохоронці оглянули місце злочину, вилучили докази та останки людини.

Особу загиблого та обставини смерті встановлюють.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

За даними Офісу генпрокурора станом на початок серпня, відкрито майже 26 тис. кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами.

У населених пунктах Київської області після звільнення від окупантів знайдено сотні вбитих мирних жителів. За даними станом на 17 липня, в регіоні виявили 1346 тіл цивільних. Більшість із них убили з вогнепальної зброї. Ще 300 людей вважають зниклими безвісти.

У Тростянці Сумської області ДБР задокументувало приблизно 20 фактів катування жителів міста росіянами.

7 червня постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева заявила, що на окупованій території Херсонської області російські військові утримують "у підвалах" приблизно 600 осіб, їх катують.

17 червня в Україні запустили "Книгу катів" з базою даних про російських воєнних злочинців та галерею фотографій, що ілюструють злочини окупантів на території України. У базі станом на 7 серпня розміщено верифіковані дані про 1004 окупантів.