Під Мелітополем стався вибух на підстанції, яку використовували окупанти – мер

Федоров: Уже другий день на тимчасово окупованій Мелітопольщині розквітає "бавовна"
Фото: Ivan Fedorov / Facebook
Біля тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області стався вибух на підстанції. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram 28 березня.

"Щось підгоряє у рашистів під Мелітополем. За попередніми даними, підірвано підстанцію біля села Федорівка Терпіннівської сільради", – заявив він.

Мер зазначив, що вибухи на окупованій території лунають другий день поспіль.

"Вже другий день на тимчасово окупованій Мелітопольщині розквітає "бавовна". Вчора рашисти недогледіли за захопленими будівлями у Мелітополі та Веселому. Сьогодні щось сталося на підстанції у Федорівці. У результаті селище знеструмлене, але найбільше сумують окупанти. У Федорівці розташована вузлова залізнична станція, через яку ворог переганяє важке озброєння на фронт. Немає струму – немає перекидання ворожого майна", – написав він.

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого 2022 року після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Обласний центр Запоріжжя окупанти не змогли захопити. Тому вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої частини Запорізької області й проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ.