Під Вугледаром у полон здалися бійці бригади окупантів, яка займалася мародерством у Бучі й Ірпені – ЗСУ

Дмитрашківський розповів про окупантів, які здалися в полон
Military Media Center / Telegram
У Донецькій області в районі міста Вугледар здалося в полон 10 солдатів зі 155-ї бригади морської піхоти Росії. Про це розповів начальник об'єднаного пресцентру сил оборони таврійського напрямку полковник Збройних сил України Олексій Дмитрашківський під час онлайн-брифінгу, повідомляє Military Media Center 2 лютого.

"155-та бригада в нас відома по київському напрямку, коли штурмували місто Київ у лютому й березні 2022 року. Вони заходили в Ірпінь і Бучу. "Прославилися" ці бійці тим, що вони мародерили й чинили безчинства. Однак вони були майже в повному складі знищені в тому районі", – сказав він.

За словами полковника, уцілілі бійці бригади після відновлення з'явилися на донецькому напрямку, де їх також успішно розбили.

Контекст:

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну, розпочавши повномасштабний етап війни. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим й окупувала частину Донецької й Луганської областей.

Спочатку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився. У квітні росіян вигнали з північних областей, зараз бої тривають на сході й півдні країни.

Російські окупанти зайшли на територію Київської області в перші дні вторгнення, вони намагалися захопити Київ, але зазнали поразки. 2 квітня стало відомо, що всю Київську область звільнено від російських окупантів. У населених пунктах регіону почали виявляти тіла вбитих мирних жителів, зокрема зі зв'язаними руками. Частину вбитих виявили в підвальних приміщеннях, частину – на вулицях, декого поховано у братських могилах.