"Підтримати божевільних". Данілов пояснив заяву Путіна про нібито удар РФ по штабу української розвідки

Данілов повідомив, що СБУ вивчає відео із ракетою
Фото: Слуга Народу / Facebook
Заяви, які пролунали в країні-терористі Росії про нібито ракетний удар по об'єкту Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, зробили для підтримки "тонусу" населення РФ. Про це секретар Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов заявив 2 червня в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Російська Федерація зробила заяву, що нібито вони вразили центри ухвалення рішень в місті Києві. Їм треба підтримати свою спільноту, їм треба підтримати своїх божевільних для того, щоб вони були в такому тонусі, що "ось вони нападають, що вони щось там роблять". У них там є запит суспільства, щоб вони там перемолотили всю нашу країну", – сказав він.

Секретар РНБО зазначив, що історія з відео, на якому нібито зафіксована ракета, яка летить, "може бути інспірована Російською Федерацією, і десь хтось може щось там показувати".

"Майте на увазі, що швидкість ходу ракети – мені складно пояснити, чи можна взагалі  зняти її телефоном. Тим паче якщо вона йде під таким кутом і з величезною швидкістю. Тому давайте будемо дуже обережно ставитись до певних речей", – закликав Данілов.

Він наголосив, що Служба безпеки України з'ясовує, чи справжнє відео.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

30 травня, коментуючи атаку дронів на Москву і Московську область, президент РФ Володимир Путін заявив, що це була відповідь України нібито на російський удар по штабу ГУР, якого, за його словами, було завдано "два-три дні тому".

"Фейки воєнних злочинців і старих маразматиків не коментуємо. Все добре, ГУР і далі  ефективно знищує рашистів", – прокоментував 31 травня "Настоящему времени" представник української розвідки Андрій Юсов.